Rist spisskummen og koriander i en tørr, varm stekepanne, og knus dem deretter i en morter. Skrell hvitløk og ingefær. Press hvitløken, og tilsett den i krydderet. Finhakk ingefær. Fjern chilifrøene, og finhakk chilien. Tilsett det sammen med resten av ingrediensene. Bland alt til du får en pasta. Det går også an å lage blandingen i en kjøkkenmaskin.
Kok rårisen på svak varme i 30 minutter. Tilsett ½ ts havsalt når risen er ferdigkokt.
Tilbered quinoablandingen etter anvisningen på pakken. Skrell og hakk gul løk, ingefær og chili.
Hakk koriander. Varm opp kokosolje i en stekepanne med høye kanter. Fres løk, chili, ingefær og korianderstilker på middels varme inntil de er myke. Tilsett tikka masala-pastaen, og la det frese litt til. Hell deretter i hakkede tomater og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med havsalt og grønnsaksbuljong. Tilsett quinoabollene, og la dem koke med i 5–10 minutter.
Server med råris, og pynt med ferske korianderblader.