Grønne tiltak

Slik vil vi utgjøre en forskjell

Grønn mat

Ambisjonen vår er at flere skal klare å leve sunnere og mer klimasmart. Vi har derfor begynt å måle hvor mye vi selger, og regnet det om til antall tallerkener.* Her kan du følge med på hvordan tallet vokser, etter hvert som stadig flere oppdager og lager mer grønn mat med våre produkter.

Biff eller bønne?

Et eksempel på hvor mye bedre plantebasert mat er for klimaet: Et stykke storfekjøtt på 200 g forårsaker i snitt et CO2-utslipp på 5,2 kg. Det tilsvarende tallet for 200g belgfrukter (bønner, erter og linser) ligger på 0,035 kg. Siden det vi spiser, står for hele 25 % av gjennomsnittsnordmannens klimapåvirkning, synes vi regnestykket er ganske enkelt. Hver gang du velger mat fra planteriket, gjør du planeten en tjeneste.


*Ifølge rapporten Mat-klimat-listan, versjon 1.1 fra Sveriges lantbruksuniversitet, 2014. 

200 g

200 g

Grønn planet

Vår dyrkede mat er mer miljøvennlig enn mye annet du kan spise, men vi kommer ikke utenom at maten må dyrkes, fraktes og pakkes før den ender opp i butikken. Slik tenker vi: Vi bør leve av rentene som planeten gir oss, ikke av selve kapitalen. Derfor klimakompenserer vi hele verdikjeden, fra gård til butikkhylle. Kort sagt: 100 % klimakompensert.

Grønne fingre

At produktene våre skal være av høy kvalitet, er en selvfølge. Men det er like viktig at de produseres på en bærekraftig måte. Både bønder og leverandører skal oppleve at vi driver en rettferdig og langsiktig virksomhet. Når vi besøker leverandører rundt om i verden, kan vi forsikre oss om at både arbeidere og avlinger behandles godt. 

Bli enda bedre kjent med leverandører og avlingene deres samt finne nye samarbeidsområder.
Forsikre oss om at leverandører behandler arbeidere og avlinger på den måten vi forventer – etter våre etiske regler.

Få inspirasjon til nye, spennende produkter.