Quinoaboller med tikka masala-saus, råris og fersk koriander

  • Tid: 60min
  • Porsjoner: 4

Slik gjør du:

Rist spisskummen og koriander i en tørr, varm stekepanne, og knus dem deretter i en morter. Skrell hvitløk og ingefær. Press hvitløken, og tilsett den i krydderet. Finhakk ingefær. Fjern chilifrøene, og finhakk chilien. Tilsett det sammen med resten av ingrediensene. Bland alt til du får en pasta. Det går også an å lage blandingen i en kjøkkenmaskin. 

Kok rårisen på svak varme i 30 minutter. Tilsett ½ ts havsalt når risen er ferdigkokt. 

Tilbered quinoablandingen etter anvisningen på pakken. Skrell og hakk gul løk, ingefær og chili. 

Hakk koriander. Varm opp kokosolje i en stekepanne med høye kanter. Fres løk, chili, ingefær og korianderstilker på middels varme inntil de er myke. Tilsett tikka masala-pastaen, og la det frese litt til. Hell deretter i hakkede tomater og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med havsalt og grønnsaksbuljong. Tilsett quinoabollene, og la dem koke med i 5–10 minutter.

Server med råris, og pynt med ferske korianderblader.


Ingredienser
  • TIKKA MASALA-SAUS:
  • Ca. 1 dl karripasta, tikka masala
  • 2 ss hel spisskummen
  • 1 ss hel koriander
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm fersk ingefær
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts chiliflak
  • 2 ts garam masala
  • ½ ts havsalt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 rød chili
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss eplesidereddik
  • RIS OG BURGER:
  • 1 pk. Risenta quinoaburger (mix)
  • 2 dl råris
  • 4 dl vann
  • 1 ½ ts havsalt
  • 2 gule løker
  • 1 rød chili
  • 5 cm fersk ingefær
  • 1 potte fersk koriander
  • 1 ss kokosolje
  • 2 ss karripasta, tikka masala
  • 400 g hakkede tomater
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts grønnsaksbuljong