Kikertbonader med hasselbackpotater og sjampingjonsaus

  • Tid: 60 min + 30 min bløtlegging
  • Porsjoner: 4

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Forbered hasselbackpotetene: Ta én potet om gangen, legg den på en tresleiv, og skjær skiver ned til kanten. Legg potetene i kaldt vann i 30 minutter før du baker dem. Pensle med litt smør eller olje, krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i ca. 45 minutter.

Tilbered kikertbollene etter anvisningen på pakken, og form én til to burgere per person. Stek i olje eller smør.

Lag en sjampinjongsaus: Stek soppen uten smør inntil væsken har dampet bort. Tilsett smør og hakket løk, og fres i noen minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett grønnsaksbuljong og fløte. La det småkoke i ca. 10 minutter eller til du har fått ønsket konsistens.

Glaser gulrøttene: Varm litt smør eller olje i en stekepanne, tilsett gulrøttene, og brun dem på middels varme i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper før du tilsetter honning og steker dem til de får fin farge og konsistens. Press litt sitronsaft over, og la det koke inn.

Anrett hasselbackpoteter, gulrøtter, burgere og sjampinjongsaus, og pynt med hakkede nøtter og karse eller solsikkeskudd.


Ingredienser
  • 1 pk. Risenta kikertboller (mix)
  • 100 g sjampinjonger
  • 1 hakket gul løk
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl kremfløte
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 ss honning
  • Saften av ½ sitron
  • 4–8 vaskede poteter
  • Hakkede mandler
  • og hasselnøtter
  • Karse eller solsikkeskudd
  • Olje/smør til steking