Kikertboller med ovnsbakt blomkål og tahini-yogurt

  • Tid: 45min
  • Porsjoner: 4

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 °C. Skjær blomkålen i store biter, og legg den i en ildfast form. Drypp to spiseskjeer olivenolje over, og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i 30 minutter. I mellomtiden tilbereder du kikertbollene, og tilsetter finhakket fersk koriander og sitronskall.

Skrell gulrøttene. Skjær gulrøttene i tynne skiver, for eksempel med mandolin. Hakk persillen, og ta frøene ut av granateplet. Bland gulrøttene med persille, granateplefrø, sitronsaft og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Server ovnsbakt blomkål med kikertboller, tahini-yoghurt og gulrotsalat.

Bland tahini, yoghurt, spisskummen, urtesalt, 1 spiseskje olivenolje og svart pepper i en bolle. Rør godt, slik at smakene blir jevnt fordelt.


Ingredienser
  • 1 pk. Risenta kikertboller (mix)
  • Fersk koriander etter smak
  • ½ sitron, saft og skall
  • 600 g blomkål
  • 4 ss olivenolje
  • ½ ts havsaltflak
  • Kvernet svart pepper
  • 2-3 ss tahini (sesampuré)
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts urtesalt
  • 2 gulrøtter
  • Fersk bladpersille etter smak
  • 1 granateple